Bliv klogere på perlite

Der er i de seneste årtier kommet et øget fokus på bæredygtighed i Danmark. Det er efterhånden ved at gå op for befolkningen, at der skal handles, hvis vi skal undgå en klimakatastrofe af større karakter. Derfor ser du flere og flere forskellige initiativer, der forsøger at tænke kreativt og udnytte Jordens ressourcer bedst muligt. Dette er der mange forskellige tilgange til.

 

Blandt alle disse tilgange finder du brugen af perlite. Nordisk Perlite, der her i Danmark beskæftiger sig med perlite, har et stort fokus på både miljø og bæredygtighed i forhold til de produkter, som de skaber. De har ligeledes fokus på miljø og bæredygtighed i processen, hvor det færdige produkt kommer til. Det er dog helt forståeligt, hvis du stiller spørgsmålstegn ved, hvad perlite egentlig er. Det er nemlig langt fra alle danskere, der ved det. Derfor kan du blive klogere på perlite og dets anvendelsesmetoder i de følgende to afsnit af denne artikel.

 

Hvad er perlite?

Perlite er en naturligt forekommende vulkansk sten, der udvindes fra miner i Sydeuropa. Det minder lidt om fint strandsand, men kan gennem forskellige processer bruges til en masse forskellige ting. Det kan eksempelvis være gennem opvarmning, som får det rå perlite til at ekspandere til 20 gange den oprindelige volumen.

 

Hvad kan perlite bruges til?

Perlite har mange forskellige anvendelsesmetoder. Det har faktisk været anvendt i mere end 70 år på verdensplan. Det kan eksempelvis være som isolering, jordforbedring og som fyldstoffer i maling, fugemasse med mere.