Renovering af hus: Få et prisoverslag fra byggesagkyndig inden køb

Har du i sinde at købe et hus, du gerne vil renovere? I så fald er det vigtigt, at du ikke blot kaster dig ud i det. I stedet skal du have en klar idé om, hvad det vil koste at renovere det, inden du beslutter dig for at købe det.

I stedet for at indhente tilbud på alle aspekter af din renovering, er der en bedre måde at gøre det på. Du bør nemlig alliere dig med en byggesagkyndig. Han eller hun kan give dig et overslag på, hvad det vil koste at gennemføre den renovering, du har i tankerne.

Du kan undgå at brænde fingrene

Der er flere grunde til, hvorfor du bør lade en byggesagkyndig give dig et overslag på, hvad din renovering vil koste, inden du køber et hus. Den primære grund er, at du kan undgå at brænde fingrene, da det kan vise sig at blive dyrere, end du selv har regnet med.

Men andre ord, så kan du sikre, at du ikke ender med at købe et hus, du ikke har råd til at renovere. Overvejer du at købe et hus i eller nær København, bør du derfor finde en erfaren byggesagkyndig i København, der kan give dig et overslag på renoveringens pris.

Du kan tage det med i banken

En anden fordel er, at du kan tage dette overslag med i banken. Dermed vil du nemt kunne få svar på, om du kan få lov til at låne, hvad det vil koste at renovere boligen. Hvis du ikke får tilladelse til dette, vil det pågældende boligkøb ikke være aktuelt.

Dermed undgår du, at du køber et hus, som du ikke kan renovere, så det lever op til de ønsker, du har. I og med, at det er meget naturligt, at du gerne vil undgå en sådan situation, bør du ikke tøve at indhente et overslag fra en byggesagkyndig.

Ikke sikkert, at det kan svare sig

Når man køber et hus, som man vil renovere, er der flere ting at tage højde for. Først og fremmest skal man kunne renovere det på en sådan vis, at man bliver glad for at bo i huset. Hertil spiller økonomien dog også ind.

De fleste vil gerne sikre, at de tjener penge på at renovere et hus. Dette er derfor også en god grund til at få et overslag på forhånd. Dermed vil man have lettere ved at vurdere, om man faktisk står til at kunne tjene penge ved et eventuelt salg i fremtiden.