Træbriketter er en god løsning for at få varme i brændeovnen

Er du ved at være en smule træt af at fælde træer og ordne brændet, så det er klar til din brændeovn? Det er dejligt at have brændeovnen kørende, når vinterens kulde sætter ind. Men det kan være anstrengende hele tiden at sørge for, at du har tørt brænde til rådighed. Du kan heldigvis gøre det lettere for dig selv, hvis du bruger træbriketter i din brændeovn i stedet for brænde.

Hvad er træbriketter?

Træbriketter er briketter, som er fremstillet af eksempelvis affaldstræ fra møbelproduktion. Affaldstræet findeles og sammenpresses under et højt tryk. Træbriketten holdes sammen ved hjælp af træets lignin, der frigøres under sammenpresningen. 

Træbriketter må aldrig være tilsat andre former for bindemidler. Når det kommer til træbriketter, kan de også være fremstillet udelukkende af rent og komprimeret savsmuld, hvor der ikke er rester af hverken bark eller harpiks blandet i.

Hvilke træsorter kan træbriketter være produceret af? 

Når det kommer til træbriketter, er de typisk fremstillet af træsorter såsom fyrretræ og løvtræ. Men der kan ydermere indgå andre træsorter. 

Kan der være forskel på træbriketter? 

Der kan være stor forskel på træbriketter. Foruden at der er forskel på, hvad de er fremstillet af, så kan de også have forskellige former og farver. Sidst men ikke mindst kan der være meget stor forskel på brændværdien. 

Hvornår kan jeg anvende træbriketter? 

Det er en fordel at bruge træbriketter i brændeovnen i stedet for brænde, så du ikke hele tiden skal være opmærksom på at lægge nyt brændsel i brændeovnene. Du kan også bare bruge træbriketter om natten, da de kan brænde eller gløde i op til fire timer.