Vælg den rette svejser for dig

Leder du efter en svejser? Det kan være, at en Migatronic svejser er det rette valg for dig, mens det også kan være, at du har brug for en anden svejser. Så hvordan finder du frem til den helt rette svejser for dig? 

Først og fremmest er det vigtigt, at du ved, hvilke materialer du skal svejse sammen. Det kan nemlig hjælpe dig, når du skal finde frem til en svejser blandt de mange forskellige, som du i dag finder på markedet. 

Skal du bruge MIG- eller MAG-svejsning?

Skal du svejse et materiale sammen, der er tyndere end tre millimeter, er det en fordel for dig at anvende en CO2-svejser. Med en CO2-svejser får du en svejsemetode, som anvender beskyttelsesgas, hvor ilten holdes væk fra selve svejsebadet. 

Førhen var det typisk CO2, der blev anvendt. Men sådan er det ikke altid i dag, da der også anvendes andre former for beskyttelsesgasser. Disse former for beskyttelsesgasser går under navnene MIG- og MAG-gasser. MIG er inaktive, mens MAG er aktive.

Du har også mulighed for at anvende TIG-svejsning

En TIG-svejser er det rette valg, hvis du har behov for at svejse materialer i form af magnesium- eller aluminiumslegerede materiale. Når du anvender TIG-svejsning, foregår det på den måde, at en tungstenelektrode opvarmer de materialer, du skal svejse. 

Husk altid tilbehøret

Inden du kan gå i gang med at svejse, skal du ofte bruge noget tilbehør. Det er alfa og omega, at du har det rette svejsetilbehør til rådighed, da dit projekt derved bliver nemmere at få færdiggjort. Svejsetilbehøret kan eksempelvis være:

  • Svejsetråd
  • Stelklemmer
  • Svejseelektroder
  • Svejsehjelm
  • Svejsespray
  • M.m.